Ik ga op vakantie en neem mee

Natuurlijk ga ik jullie niet vermoeien met alles wat ik op vakantie mee ga nemen.

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Natuurlijk ga ik jullie niet vermoeien met alles wat ik op vakantie mee ga nemen.

Dit bericht gaat over wat ik niet meeneem.

Ik neem mijn laptop niet mee.

Ik neem mijn agenda niet mee.

Ik neem mijn mailbox niet mee.

Ik neem social media niet mee.

En ik neem bijna geen vakliteratuur mee.

 

Nou en, hoor ik je denken. Ja, nou en, hoe moeilijk kan dat zijn. Waarom überhaupt hier een bericht aan wijden?

Heel eerlijk, het hield me bezig, zo in aanloop naar de vakantie. Ik merkte dat ik iets vond van de gedachtes die ik hier over had. Waarom dacht ik na over wel of niet gebruik maken van social media tijdens mijn vakantie, hoezo laptop mee?

Er waren vakanties dat het niet in me op kwam om daarover na te denken.

Waarom nu dan wel?

Tja, ik moet gewoon eerlijk toegeven dat ik me inmiddels wel beetje ben gaan hechten aan communiceren via social media. Ja, het is ook bedoeld om zichtbaar te zijn als ondernemer. Tegelijk vind ik het leuk om wat me bezig houdt te delen met mijn omgeving. Ik vind het ook leuk als ik reacties krijg, als ik zie dat mijn berichten worden bekeken en ja, ik kijk soms meer dan nodig is naar hoeveel kijkers er dan daadwerkelijk waren.

Mijn sociale deel wordt blij van social media, terwijl er ook delen in mij zijn, die er echt niet blij van worden. Het kost namelijk ook best veel energie om constant aan te staan en in contact te zijn met de rest van de social media wereld.

Net zoals alle andere zaken die onderdeel van je leven zijn geworden door de tijd heen, is loslaten daarvan altijd even een dingetje.

Als coach vind ik het belangrijk mezelf bewust te blijven van de keuzes die ik maak. Bewust stil te staan of de keuzes die ik maak nog bij me passen en gezond voor me zijn. Zo stop ik ieder jaar 1 à 2 maanden met koffie en alcohol te drinken om te voelen of ik me los kan maken van deze gewoonte. Vaak gaat het me best goed af en tegelijk kom ik mezelf ook tegen. Zo is er pijn in mijn hoofd die vertelt dat er iets mist, zo zijn er overtuigingen die mij minder gezellig vinden nu ik niet een glaasje mee drink, zo overtuig ik mezelf dat ik ook echt nooit meer koffie of alcohol ga drinken en dan zijn er ook weer de stemmen die me geruststellen en langzamerhand een opbouwschema voor me aan het maken zijn.

 

Kortom, het schudt me even wakker en het geeft me een goed gevoel dat ik zelf kan bepalen of ik tijdelijk even met iets stop. Dat geeft met het gevoel van de regie hebben over mijn eigen leven en dat geeft weer een gevoel van vrijheid.

 

Dus vanuit die behoefte neem ik social media en alles wat daar een beetje bij hoort, niet mee op vakantie. Ik ga genieten van 3 weken rondreizen door Frankrijk met mijn lief. Wat zal ik een tijd over houden om te genieten van elkaar, wat ik oog hebben voor andere zaken, wat zal ik….

 

Individuele Systemische                                                                Organisatieadvies &                 Relatie coaching

          Coaching                                                                                  Team coaching

                                                                                                                

TIEN-Spirit

Copyright © 2023 TIEN-Spirit