Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Dynamieken in het samengesteld gezin - impact van je eigen fundament

1 maand geleden

Dit zijn Erik (48) en Tine (44). Ze zijn 3 jaar samen. Daarvoor was Erik getrouwd met Rianne en samen kregen ze 3 kinderen, Jip (8), Jans (9) en Joris (11). Tine was ook eerder getrouwd, maar heeft geen kinderen.

Lees verder

De plek van de dood

1 maand geleden

6 jaar geleden is het alweer… het noodlot sloeg toe bij familie Vredenburg. Een zeldzame infectie rukte Lieke uit het gezin. Ze zou hooguit nog een maand leven…3 weken werd het uiteindelijk.

Lees verder

Dynamieken in het samengesteld gezin - schuld & uitsluiting

1 maand geleden

Weekend! Sjoerd heeft vanmiddag lekker vrij genomen, Sara (8), zijn dochter komt dit weekend. Hij heeft haar dan alweer 10 dagen niet gezien. Hij kijkt er enorm naar uit. Tussendoor hebben ze wel wat contact, maar een echt gesprek is lastig met zijn ex in de buurt. Dat voelt toch een stuk minder vrij, dan wanneer hij haar in levende lijve ziet.

Lees verder

Dynamieken in het samengesteld gezin - De kennismaking

1 maand geleden

Dit is het samengestelde systeem van Sjoerd en Gemma. Sjoerd (43) en Gemma (42) zijn 4 jaar samen, waarvan 2 jaar getrouwd. Beiden waren eerder getrouwd. Sjoerd met Els en Gemma met Pieter. Sjoerd en Els hebben samen een dochter Sara van 8. Gemma en Pieter hebben 2 zoons, Sieb van 14 en Lars van 11. Sjoerd en Gemma kregen samen nog een dochtertje, Lea, die inmiddels 2 jaar is.

Lees verder

Samen stellen we het goed!

5 maanden geleden

Zijn we nou een samengesteld gezin? Hoe zien jullie dat? Een vraag van mij aan de kinderen van mijn vriend. Benieuwd naar het antwoord? Lees mijn nieuwe blog over mijn samengesteld gezin.

Lees verder

Blootgewoon

8 maanden geleden

Mezelf bloot geven was voor mij helemaal niet zo vanzelfsprekend. Letterlijk bloot geven was misschien nog niet zo'n uitdaging. Sterker nog, wellicht hielp dat zelfs wel om me op zielsniveau juist helemaal niet bloot te geven. Jezelf blootgeven, waar gaat dat eigenlijk over. Waarom zou je dat eigenlijk doen, terwijl er van alles in je lijf tegenstribbelt. Luisteren naar je lijf is ook belangrijk toch?

Lees verder

En dan zijn je ouders oud

9 maanden geleden

Eerst ben je volop kind en afhankelijk van je ouders. Het zijn je leermeesters, of je het nu wil of niet.

Lees verder

Ik ga op vakantie en neem mee

10 maanden geleden

Natuurlijk ga ik jullie niet vermoeien met alles wat ik op vakantie mee ga nemen.

Lees verder

Loyaal aan je patronen of loyaal aan jezelf?

11 maanden geleden

Welke patronen verdienen niet meer jouw loyaliteit? Wat als je volledig loyaal aan jezelf zou zijn, wat zou je daarmee om je heen in beweging kunnen zetten?

Lees verder

Achteromkijken is niet verboden

11 maanden geleden

Leef in het NU, de kracht van NU, NU moet je leven, in het NU gebeurt het… Zomaar wat uitspraken uit de literatuur. Uitspraken die je uitnodigen tot bewustzijn, tot het besef dat je alleen in het nu leeft en het verleden niet is te veranderen en je niet weet wat de toekomst zal brengen. Ik kan en wil daar ook zeker niets tegen in brengen. Leven in het nu, betekent voor mij, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen lot, dat in het nu leren dragen. Tegelijkertijd kan het echt geen kwaad om af en toe eens achterom te kijken.

Lees verder

Het oog van de orkaan

11 maanden geleden

Daar waar de stilte is, ontstaat de weg naar beweging. Daar waar de beweging is, ontstaat de weg naar stilte.

Lees verder

Daar sta je dan

1 jaar geleden

Met half ontbloot bovenlijf op de foto. Met mijn handen in de lucht. Voor velen zomaar een foto. Voor mij een foto met een verhaal.

Lees verder

Overgave

1 jaar geleden

“Er komt een tijd dat je Corona daar niet meer voor nodig hebt!”, aldus een gerespecteerde collega.En toch helpt Corana me even te herinneren aan mijn de reden van mijn besluit om zelfstandig ondernemer te worden. 

Lees verder

De shit van een ander

1 jaar geleden

Ken je dat gevoel, voor dat je het doorhebt, loop jij de shit van een ander op te ruimen. De helper in jou, heeft geleerd de zorgen van een ander te dragen, de pijn van de ander uit handen te nemen. Dat ontstond niet zomaar. Dat leverde je waarschijnlijk iets anders op. Je werd hierdoor gezien, je kon hiermee de harmonie bewaken, je zorgde voor je vader of moeder omdat hun zorgen te groot leken voor hen alleen.

Lees verder

Zweten is weten

1 jaar geleden

Zaterdag heb ik deel mogen nemen aan een zweethut ritueel in natuur van Drenthe Een ritueel die zijn oorsprong vindt bij de Native Americans. Samen in een hut met gloeiend heten stenen. Samen bidden, zingen en heel veel zweten. Je bidt niet voor jezelf maar voor anderen. Wat je geeft krijg je ook terug. Het zweten is bedoeld als reiniging. Als OER coach voel ik me nauw verbonden met de natuur. Sinds ik in Drenthe woon, merk ik dat leven in en met de natuur richting, troost en vrijheid geeft. Alleen al vertrouwen op het verloop van de seizoenen kan me rust geven. 

Lees verder

De allermooiste bloemen groeien langs het ravijn

1 jaar geleden

En durf je de bloemen langs het ravijn te plukken. Zijn ze echt de moeite waard? En wat als die bloemen dan eenmaal geplukt snel verwelken, zijn dan alle inspanningen voor niets geweest? Je grens verleggen vraagt lef, maar niemand kan je beloven dat het geen pijn doet.

Lees verder

Ik ben geworden wie ik hoor te zijn

1 jaar geleden

Hoe is het vraagt mijn vader? Ik zeg : “goed hoor”, “fijn” zegt mijn vader om vervolgens te vragen: “zal ik je moeder even geven?” Zo verliep ongeveer elk telefoongesprek wat ik had als mijn vader de telefoon opnam als ik belde om even bij te kletsen.

Lees verder

Horen, zien, voelen en spreken

1 jaar geleden

Beste manager, MT en teamlid, herken je dit? Je hoort jezelf en je collega’s steeds de zelfde argumenten gebruiken om iets niet te doen. Je hoort jezelf en je collega’s net niet die dingen benoemen die het verschil zouden maken. In plaats daarvan benoemen jij en je collega’s alleen dat wat bijdraagt aan de harmonie. Je ziet gedrag bij de ander wat niet lijkt te kloppen met wat hij zegt, zelf maak je je er waarschijnlijk ook schuldig aan. Je ziet blikken die tussen collega’s worden uitgewisseld, die meer zeggen dan hetgeen wat hardop wordt uitgesproken. Je ziet ze wegkijken, wanneer het spannend wordt, je ziet collega’s uitchecken en bent zelf waarschijnlijk ook afgehaakt.

Lees verder

Verstrikking

1 jaar geleden

Krap een half jaar waren we getrouwd en daar was weer dat unheimisch gevoel, het klopt weer niet… Weer omdat ik ruim 5 jaar daarvoor ook getrouwd was en na een jaar voelde, het klopt niet. Maar een ezel stoot zich toch niet 2 x aan dezelfde steen? Met deze man was het toch anders, met deze man zou het toch wel goed gaan?

Lees verder

Welk pad kies jij?

1 jaar geleden

Daar sta je dan, op het kruispunt van meerdere wegen. Elk pad heeft zijn eigen schoonheid en zijn uitdagingen. Ik koos eind 2021 voor het zelfstandigen pad. Hiermee sloot ik het pad van een vast dienstverband af. Hiermee liet ik de zekerheid van een vast salaris achter me. Ook liet ik collega’s die me inspireerden achter. Ik liet zelfs een stukje van mijn identiteit achter.

Lees verder

Aardse spiritualiteit

1 jaar geleden

Met beiden benen sta ik op de grond. Ok… ik moet bekennen dat ik naarmate ik me meer ging verdiepen in persoonlijke ontwikkeling ik ook wel eens ver van deze grond ben opgestegen. En wat is het daar heerlijk, met je hoofd in de wolken, verbonden met de flow van het leven en met het hele universum. Maar wat kan je daar de weg kwijtraken als je daar zonder doel naar toe gaat

Lees verder

Een echte leider lijdt!

1 jaar geleden

Wat is een leider? Feitelijk is iedereen een leider, een leider van zijn eigen team. Dat klinkt wellicht wat vaag. Toch...

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren