Overgave

“Er komt een tijd dat je Corona daar niet meer voor nodig hebt!”, aldus een gerespecteerde collega.En toch helpt Corana me even te herinneren aan mijn de reden van mijn besluit om zelfstandig ondernemer te worden. 

“Er komt een tijd dat je Corona daar niet meer voor nodig hebt!”, aldus een gerespecteerde collega.

En toch helpt Corana me even te herinneren aan mijn de reden van mijn besluit om zelfstandig ondernemer te worden. 

Vrijheid, kiezen waar ik wel in stap en waarin niet. Tijd met mezelf, de flow van de dag volgen, op basis van hoe ik die dag ben opgestaan. 

Ja dat klinkt wellicht ook wat idealistisch, maar  toch ervaar ik met enige regelmaat als ik leef vanuit die gedachte, ik meer uit mijn handen krijg, dan wanneer ik de presteerder in mij te veel ruimte geef.

Begrijp me niet verkeerd, de presteerder ben ik heel dankbaar. Het is mijn yang energie die me helpt mijn mooie plannen te realiseren. Alleen soms is de presteerder wat ongeduldig en voert ze al uit terwijl mijn creatieveling nog niet klaar is met creëren. Ze neemt de touwtjes graag in handen en het gekke is, dat voelt vaak ook fijn, vertrouwd zelfs. 

Het is een kant van mij waar ik bekend mee ben. Een kant die me leerde om door te pakken, niet bij de pakken neer te gaan zitten. De kant die me meerder mijn eigen boontjes te doppen en die me zelfstandig maakte .

Maar eerlijk is eerlijk, de presteerder in mij is niet onbekend met overcompenseren. De vraag is ook of de presteerder in mij wel oog heeft voor de andere delen in mij. 

Bijvoorbeeld voor de dromer, de romanticus, de tuinier, de creatieve, de spontane, de introverte en de zorgzame. 

Die kanten heb ik namelijk ook. Die kregen veel meer ruimte toen ik besloot mijn vast dienstverband op te zeggen en TIEN- Spirit en het OER centrum meer plek te geven. 

En toch… nu Corona de rem er op zet, merk ik dat het universum me toch iets duidelijk wil maken. Manlief is ook ziek thuis en ondanks ons volle snothoofd, genieten we van de rust, van gewoon even zijn, slapen wanneer je moe bent, eten wanneer je honger hebt, wandelen wanneer er energie is. 

Kortom, welkom overgave. Ik geef je plek, ook na Corona. Dank presteerder voor al het harde werk, je mag me nu helpen wanneer ik daar expliciet om vraag, zo krijg jij ook een beetje rust.

Individuele Systemische                                                                Organisatieadvies &                 Relatie coaching

          Coaching                                                                                  Team coaching

                                                                                                                

TIEN-Spirit

Copyright © 2023 TIEN-Spirit