Welk pad kies jij?

Daar sta je dan, op het kruispunt van meerdere wegen. Elk pad heeft zijn eigen schoonheid en zijn uitdagingen. Ik koos eind 2021 voor het zelfstandigen pad. Hiermee sloot ik het pad van een vast dienstverband af. Hiermee liet ik de zekerheid van een vast salaris achter me. Ook liet ik collega’s die me inspireerden achter. Ik liet zelfs een stukje van mijn identiteit achter.

Daar sta je dan, op het kruispunt van meerdere wegen. Elk pad heeft zijn eigen schoonheid en zijn uitdagingen.

 

Ik koos eind 2021 voor het zelfstandigen pad.

 

Hiermee sloot ik het pad van een vast dienstverband af. Hiermee liet ik de zekerheid van een vast salaris achter me. Ook liet ik collega’s die me inspireerden achter. Ik liet zelfs een stukje van mijn identiteit achter.

Ook liet ik veel collega’s achter die door de inzet van mijn talent zichzelf weer een beetje beter leerde kennen. Ook liet ik mijn ideeën over persoonlijke ontwikkeling en doorontwikkeling achter.

Gelukkig nam ik ook veel mooie ervaringen, levenslessen en een netwerk aan fantastische mensen in mijn hart mee naar mijn volgende pad.

Wat het zelfstandige pad mij gaat brengen kan ik nog niet zeggen. Het jaar is net een paar dagen op gang. En toch kwam ik mezelf al wel tegen op dat pad. Mezelf in meerdere gedaantes. Misschien herken je ze ook wel in jezelf. Ik stel ze aan je voor:

 

De Vrije vogel

Het deel in mij die zich fantastisch voelt nu ze ongebonden is. Als er ook maar iets van zakelijke verbinding op haar pad lijkt te komen is ze in opperste paraatheid. Ze fladdert het liefst van het ene idee naar het andere idee. Niet perse met het doel om een idee concreet uit te werken.

De Pusher

Dit deel weet mij echt “aan” te zetten. Ook als het even tegen zit, of als er eigenlijk niet echt energie over is, zet de Pusher toch nog een stapje verder. De Pusher helpt me om zaken voor elkaar te krijgen.

De Romanticus

Ach ja, die zorgt voor rozengeur en maneschijn. Die gelooft ook echt in alle ideeën die ze bedenkt. Ziet de zonnige kant van het leven en teert op de liefde van alles om haar heen.

De Criticus

Tja die vraagt zich af of dat voor jezelf beginnen nu wel zo’n goed idee was. Die vindt al die ideeën een beetje gebakken lucht. Wie zit er nou op weer een coach te wachten.

De Kwetsbare

Die ziet in dat ik ook maar een mens ben. Die snapt dat én naar Drenthe verhuizen, samenwonen, je baan opzeggen en een bedrijf starten best pittig is. Die durft ook hulp te vragen, te leunen op anderen em aan te geven dat het nu even te veel is.

De Huisvrouw

Dat is een deel waar ik wat onbekend mee was, maar ook zij komt langs. Zij zorgt dat het huis aan kant is, dat we voldoende voorraad in huis hebben en ze kookt gezond.

De Helper

Dit deel is graag met anderen bezig. Dit deel wil het liefste een aantal coach sessies cadeau doen aan mensen die het niet kunnen betalen. Ze stelt graag diepzinnige vragen om te onderzoeken of er een diepere oorzaak achter iemands gedrag is, zodat zij deze persoon kan redden.

De Perfectionist

Nog even de laatste puntjes op de i. Eerst de website helemaal op orde. Zijn mijn foto’s wel goed genoeg. Voordat ik “ja” zeg tegen een opdracht wil ik eerst alles op orde, het is gewoon nog niet goed genoeg.

 

Natuurlijk komen er nog veel meer delen op mijn pad. Sommige zal ik het liefste hun mond snoeren, terwijl ik aan de lippen van de andere delen zal hangen. Tegelijk weet ik dat alle delen in mij het beste met me voor hebben en dat een mix van alle delen, mij MIJ maakt.

 

Lukt het dan om een goed gesprek met jezelf te voeren?

 

Tijdens de Workshop “Een goed gesprek met jezelf”, gebaseerd op het gedachtegoed van Voice Dialogue, deel ik mijn kennis hierover en laat ik je ervaren hoe het is om alle delen in jezelf een plek te geven. 

Workshop Een goed gesprek met jezelf

 

Individuele Systemische                                                                Organisatieadvies &                 Relatie coaching

          Coaching                                                                                  Team coaching

                                                                                                                

TIEN-Spirit

Copyright © 2023 TIEN-Spirit